Doula  Saija

On todella tärkeää, että koet yhteyden doulasi kanssa. Että olette samalla aaltopituudella ja ymmärrätte toisianne. Siksi onkin hyvä tavata useampaa doulaa, jotta löydät juuri sen oikean.

 

Olen Saija, karjalaiset juuret omaava doula Varsinais-Suomesta. Asun mieheni ja kolmen lapsemme kanssa vanhassa hirsitalossa Vehmaan kirkonkylässä. Olen sertifioitu doula ja imetysohjaaja (WHO). Doulan työ on kutsumukseni ja intohimoni.

 

2011 kuulin ensimmäisen kerran sanan doula, jonka jälkeen kävinkin Doulakan (www.doulakka.fi) introkurssin, jossa käytiin pintapuolisesti läpi sitä, mikä doula on ja voisiko minusta joskus tulla doula. Odotin silloin esikoistani ja asia jäi muhimaan. Toisen lapseni jälkeen palasin töihin ravintola-alalle ja painin sen kanssa, mikä minusta tulee isona. Vasta 2016 monien sattumusten summana, doula sisälläni heräsi ja siitä lähtien se on ollut menoa. Synnytykset ja vauvat ovat vieneet täysin meneessään.

2017 oli muutosten vuosi. Sertifioiduin, olin doulana n. kymmenelle perheelle, sain kokea kotisynnytyksen ihmeen ja aloin löytämään itseäni doulana. Hahmotin millainen doula haluan olla ja mitä palveluita haluan asiakkailleni tarjota. 2018 pidin ns välivuoden ja keskityin itseeni. Odotin kuopustani ja halusin ottaa siitä kaiken irti. Kasvoin tuona aikana hurjasti niin äitinä kuin doulanakin. Opin ymmärtämään paremmin kaikkea, mikä liittyy naiseuteen ja raskauteen sekä synnytykseen. Armi syntyi marraskuun alussa oman kodin lämpöön ja samalla syntyi täysin uusi äiti ja doula. Douline 2.0. Armin synnytyksen ja sen aikaisten tapahtumien myötä ymmärsin, miksi teen doulan työtä ja miksi se on niin arvokasta. Haluan antaa sen saman turvallisuuden ja rakkauden tunteen, jonka itse koin synnytystiimini keskellä. Haluan pitää huolta, olla läsnä ja antaa kaiken tukeni siinä hetkessä, koska se hetki tulee olemaan monin eri tavoin elämää mullistava.

Nyt on vuosi 2019 ja sitä ollaan täysin uuden äärellä. Entistä itsevarmempana siitä, millainen doula haluan asiakkailleni olla.

Olen melko rempseä ja helposti lähestyttävä. Minulle on helppo puhua ja olenkin hyvä kuuntelija. Rakastan kaikkea, mikä liittyy naiseuteen, raskausaikaan, synnytyksiin ja vauvoihin; voisin puhua niistä loputtomiin. Hämmästyn aina uudelleen naisen kehoon luoda uutta elämää ja sen kykyyn synnyttää. En tiedä kauniimpaa asiaa, kuin syntymä.

Doulana olen kuitenkin rauhallinen ja pyrin aina pitämään huolen siitä, että äidillä on turvallinen ja rakastettu olo. Se kun on kuitenkin synnytyksen lähtökohta. Huolehdin, että äiti tulee kuulluksi ja hänen toiveitaan kunnioitetaan. Annan täyden tukeni, mutta osaan myös tarvittaessa astua sivuun ja antaa perheelle tilaa. Tuen, opastan ja ohjaan myös puolisoa, jotta hän osaisi olla äidin lähellä tärkeimpänä tukijana.

Minulta löytyvät osaavat kädet, joilla teen töitä täydestä sydämestä, sinua tukien ja kunnioittaen. ♡

Toivottavasti tapaamme pian!

Doulatyöhön liittyvä koulutus:

Hoitoalan ammattilaisille suunnattu vyöhyketerapeuttinen raskaushierontakoulutus

Tiina Rytkönen 2017


Vesi synnytyksessä -koulutus (5h)

Johanna Honkanen 2017


Synnytysdoulasertifiointikoulutus (250h)

Doulakka 2017


Spinning Babies workshop

Jennifer Walker 2017


Rebozo workshop

Thea van Tuyl ja Mirjam de Keijzer 2017


Homeopatia raskauden ja synnytyksen aikana -kurssi

Anna Multanen 2016


WHO:n imetysohjaajakoulutus

TYKS 2016


Synnytysdoulaperuskurssi (144h)

Doulakka 2016


Doula intro -kurssi

Anu Lampinen ja Malla Rautaparta 2011

 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!
Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla ja alla olevan yhteydenottolomakkeen avulla.

Saija Virtanen

 

040 865 5700
   saija.virtanen@douline.fi

Y-tunnus 2757629-6

kirjekuoren kuva
puhelimen kuva
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

2019 © Douline | Kuvat: Gemma Isal, Eeva Anundi, Elina Palosaari, Johanna Honkanen, Krista Mantsinen | Design by AnnaS.