Doula Saija

DOULA SAIJA

Doulatyöhön liittyvä koulutus:

  • Doula intro-kurssi, Anu Lampinen ja Malla Rautaparta 2011
  • Synnytysdoulaperuskurssi (144h), Doulakka 2016
  • WHO:n imetysohjaajakoulutus, 2016
  • Homeopatia raskauden ja synnytyksen aikana – kurssi, Anna Multanen 2016
  • Rebozo workshop, Thea van Tuyl ja Mirjam de Keijzer 2017
  • Spinning Babies workshop, Jennifer Walker 2017
  • Synnytysdoulasertifiointikoulutus (250h), Doulakka 2017
  • Vesi synnytyksessä – koulutus (5h), Johanna Honkanen 2017
  • Hoitoalan ammattilaisille suunnattu vyöhyketerapeuttinen raskaushierontakoulutus, Tiina Rytkönen 2017

Sekä hieman itsestäni…

Olen 27-vuotias kahden lapsen äiti. Isla on syntynyt 2011 ja Viljo 2013.

Innostukseni doulaamiseen lähti 2011, kun odotin esikoistani. Hankin kaiken mahdollisen tietotaidon nimenomaa synnytystä ajatellen ja myöhemmin myös imetykseen liittyen, joka ei ollutkaan niin helpppoa, kuin kuvittelin.

2011 kävin Joogastudio Manipurassa, Helsingissä, doula – introkurssin, josta sain hyvät eväät ja perustiedon synnytyksen kulusta ja erilaisista kivunlievityksistä. Halusin kuitenkin ensin synnyttää itse, ennen kuin lähden doulaksi  kenellekkään. Asia jäi kuitenkin ajatuksen tasolle, kun Viljon jälkeen palasin työelämään ravintola-alalle, eikä doulaamiselle olisi ollut mahdollisuutta.

Nyt muutama vuosi myöhemmin, olen kuitenkin alkanut pohtia, mitä sitä elämältään oikeasti haluaa. Olen hakenut useasti opiskelemaan kätilöksi, sinne kuitenkaan pääsemättä. Näin jälkikäteen, uskon että sen oli tarkoituskin mennä niin. Haluan olla perheelle läsnä 100%, koko maailmaa mullistavan tapahtuman ajan ja kätilönä en voi sitä tehdä, ainakaan sairaalassa.
Kotisynnytyksessä mukana ollessani, kipinä kätilön työhön heräsi kuitenkin uudestaan ja tiedä häntä, vaikka joskus pääsisinkin koulun penkille.

Kävin keväällä 2016 Doulakan (doulakka.fi) synnytysdoulaperuskurssin (144h), joka oli piste i:n päälle. Päätin ryhtyä doulaksi päätoimisesti. Synnytysdoulasertifikaatin sain keväällä 2017, (sertifiointikoulutus 250h). Olen myös koulutettu who:n imetysohjaaja ja autan mielelläni imetykseen liittyvissä asioissa.

Kun on kyse doulan työstä, koulutukset ja kurssit eivät lopu ikinä. Joten lisäkoulutuksia tulen käymään aina kun mahdollista. Lähellä sydäntäni ovat vesi synnytyksessä, rebozon käyttö kivunlievityksenä ja rentouttajana, sekä spinning babies – tekniikat tasapainottamaan kehoa. Akupainanta ja synnytysvalmennus ovat seuraavana koulutuslistalla. Kotisynnytykset ovat intohimoni.

Doulana haluan antaa teille parhaan mahdollisen tuen, turvan ja läsnäolon. Kuuntelen teidän toiveita, jotta synnytyksestä tulisi ihana ja voimaannuttava kokemus. Nainen on luotu synnyttämään ja haluan antaa kaikille äideille voimaa ja uskoa itseensä – voimaa antautua synnytyksen uskomattomille tuntemuksille.

Rakastan doulan työtä ja tämä on kutsumukseni. En voisi kuvitella parempaa työtä, kuin doulana olo. Kun näkee, miten koko perhe valmistautuu synnytykseen, voimaantuu synnytyksestä ja ovat tyytyväisiä ja iloisia, vaikka ehkä kaikki toiveet eivät olisi totetutuneetkaan, on huikeaa. Synnyttämiseen jää koukkuun, ainakin näin doulan näkökulmasta. 😉

Mikäli on kyseessä sektio, olen mielelläni tukemassa perhettä myös sillä matkalla.

On ihanaa valmistautua yhdessä ja päästä mukaan yhteen elämän isoimpaan ihmeeseen. Se on aina etuoikeus ja jokainen synnytys on ainutlaatuinen.

Teen työtä aina täydestä sydämestä, teitä varten.

Kommentit poistettu käytöstä.